Τα όμορφα και περιποιημένα χέρια είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης. Υπάρχουν πολλά είδη όσον αφορά τα τεχνητά νύχια και οι τρεις γνωστοί τύποι είναι με gel, τα ακρυλικά και το μετάξι. Κάθε μέθοδος έχει τα υπέρ και τα κατά της αλλά στο χώρο υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν αντιεπαγγελματικά χρησιμοποιώντας μόνο μία μέθοδο και προωθούν μόνο αυτή γιατί δεν γνωρίζουν να κάνουν κάτι άλλο.

Το gel είναι ένας ακίνδυνος τρόπος για να μακρύνετε τα νύχια σας. Είναι υλικό σε υγρή μορφή που στεγνώνει με ειδική λάμπα. Είναι απόλυτα διαφανές, πάρα πολύ γυαλιστερό, έχει τεράστια ποικιλία χρωμάτων, δίνει τη δυνατότητα για τέλειο μόνιμο γαλλικό και πολύ όμορφα μόνιμα σχέδια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μόνιμο γυάλισμα πάνω από μετάξι ή ακρυλικό. Αφαιρείται μόνο με λιμάρισμα και κατά συνέπεια τραυματίζεται, είναι ευαίσθητο υλικό, σπάει δηλαδή πιό εύκολα από όλα τα άλλα, δεν μπορεί να λιμαριστεί από κάποιον που δεν γνωρίζει το αντικείμενο και σε περίπτωση θραύσηςπρέπει να αφαιρεθεί όλο το νύχι.

Το ακρυλικό είναι υγρό και σκόνη που απλώνεται με πινέλο και στεγνώνει στιγμιαία στο νύχι. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων, είναι το πιό ανθεκτικό υλικό από όλα, μπορεί να λιμαριστεί εύκολα από οποιονδήποτε, αφαιρείται με ασετόν, όταν σπάσει κάποιο μικρό μέρος μπορεί να επιδιορθωθεί χωρίς να αφαιρεθεί όλο το νύχι, είναι ιδανικό για φυσική ενίσχυση και η καλύτερη μέθοδος γιά όσους τρώνε τα νύχια τους ή για όσους έχουν προβλήματα στα νύχια των ποδιών. Δεν ταιριάζει σε όλα τα νύχια, το άπλωμά του θέλει ιδιαίτερη προσοχή και στην περίπτωση που η αισθητικός δεν είναι έμπειρη μπορεί να γίνει άκομψο. Θα μπορούσε να θεωρηθεί επιβλαβές για την υγεία όχι μόνο της πελάτισσας αλλά και για την αισθητικό που καθημερινά έρχεται σε επαφή με τις συγκεκριμένες χημικές ουσίες.

Το μετάξι είναι ένα υλικό που είναι φτιαχμένο από αληθινό μετάξι και η διαφορά του με τα υπόλοιπα είναι ότι με το μετάξι η όψη του νυχιού είναι θαμπή και χρειάζετε συνεχή περιποίηση. Επίσης κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξετε από την στιγμή που αποφασίζετε να βάλετε τεχνητά νύχια είναι ότι θα πρέπει να συντηρείτε το όμορφο αποτέλεσμα και η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς τα νύχια μακραίνουν πολύ γρήγορα. Είναι η πιό παλαιά μέθοδος και είναι ύφασμα που εφαρμόζεται με κόλλα. Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι κρατάει πολύ στο νύχι, αν τοποθετηθεί σωστά είναι σχετικά λεπτό και προσφέρει ένα αρκετά γερό νύχι και αφαιρείται εύκολα με ασετόν. Επίσης δίνει τη δυνατότητα να διορθώσουμε ραγίσματα ή ατελειες του φυσικού νυχιού χωρίς να το τραυματίσουμε. Τα μειονεκτήματά του είναι ότι διακρίνεται η όψη του υφάσματος, το υλικό είναι οξύ και αφυδατώνει το νύχι, όταν ραγίζει ένα νύχι ή σπάει μιά μικρή γωνία πρέπει να να αλλαχθεί ολόκληρο και δεν προσφέρει γυαλάδα. Ωστόσο, αυτό απαιτεί το κατάλληλο μανικιούρ των νύχιών.

Εάν είστε ερασιτέχνης, δεν θα πρέπει ν' ανησυχείτε γι 'αυτό, επειδή υπάρχουν ειδικοί στον τομέα της περιποίησης, που θα σας καθοδηγήσουν και επίσης στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε οικονομικά προβλήματα, υπάρχουν επίσης πολλά εξειδικευμένα βιβλία στην αγορά που θα σας δείξουν και θα σας καθοδηγήσουν σε ένα βήμα προς βήμα οδηγό, για το τι πρέπει να προσέξετε όσον αφορά το μανικιούρ, τις τάσεις της μόδας και φυσικά τα διάφορα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε πάντα το τέλειο αποτέλεσμα.

Όταν επιλέγετε ένα σαλόνι περιποίησης, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σας σε κάθε περίπτωση την υγιεινή, γεγονός που σημαίνει ότι η αισθητικός πρέπει να χρησιμοποιεί πάντα γάντια, τα εργαλεία θα πρέπει να αποστειρώνονται, να χρησιμοποιούνται πάντα καθαρές πετσέτες και ο χώρος να είναι καθαρός. Κατά την διάρκεια της περιποίησησης των νυχιών σας μπορείτε να χαλαρώνετε τα χέρια σας με ένα απαλό μασάζ στο δέρμα σας διαγράφοντας κυκλικές κινήσεις, ενώ πιέζετε απαλά τα νύχια μεταξύ των αρθρώσεων. Για τον σκοπό αυτό θα χρειαστεί κάποια κρέμα χεριών, την οποία θα χρησιμοποιήσετε στο πίσω μέρος των χεριών και θα την απλώνετε απαλά κάνοντας μασάζ μεταξύ του μετακαρπίου οστού και των δακτύλων. Στη συνέχεια ελαφρά χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα σας, αρχίστε να διαγράφετε κύκλους στο επάνω μέρος του χεριού με ισχυρές, κυκλικές κινήσεις πιέζοντας τις άκρες των δακτύλων, μέχρι τελικά να νιώσετε τα χέρια σας μαλακά και χαλαρά.

Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση ενός ατόμου το μανικιούρ μπορεί να γίνει σε ένα σαλόνι περιποίησης με επαγγελματική φροντίδα και βοήθεια, ή ίσως στο σπίτι με ορισμένη εξάσκηση και πάντα ανάλογα με τις ικανότητες και την καλλιτεχνική πλευρά κάποιου. Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία των ανθρώπων που επιλέγουν να έχουν μια ολοκληρωμένη περιποίηση από επαγγελματίες, γεγονός που σημαίνει μια εξατομικευμένη εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη αποκλειστικά στα δικά τους χέρια και στις δικές τους ανάγκες, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να απολαύσουν υπηρεσίες περιποίησης ανάμεσα σε διάφορες επιλογές, που μπορεί να προσδώσουν ένα πραγματικά καταπληκτικό αποτέλεσμα.