Από το 2012, από όταν και σταμάτησε το μονοπώλιο της ΔΕΗ στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, έχει εμφανιστεί μια πληθώρα εταιρειών οι οποίες προσφέρουν στους καταναλωτές ρεύμα σε οικονομικές τιμές και ένα τιμολόγιο που συνοδεύεται με πολλές προσφορές και πολλές επιπλέον παροχές.

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς προφορές που θα βρούμε στις εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι αυτές οι οποίες αφορούν σε κάποιον από τους παρακάτω τομείς:

  • μειωμένη τιμή κιλοβατώρας
  • προσφορές στο πάγιο του λογαριασμού ρεύματος
  • μικρό κόστος στην οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ)
  • διάφορες άλλες παροχές

Η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους στην αναζήτηση εναλλακτικών εταιρειών για την παροχή ρεύματος οι οποίες προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Έτσι πλέον εκτός από τη ΔΕΗ σημαντικό ποσοστό της αγοράς ανήκει σε εταιρείες όπως Protergia,, Elpedison, ΕΛΙΝΟΙΛ, NRG, Watt & Volt, We Energy, ΕΛΤΑ Ενέργεια, Nova Energy, Volton, ΚΕΝ, Φυσικό Αέριο, Ήρων,OTESTATE, Volterra, Solar Energy, Green, PetroGaz Energy και ZeniΘ.

Ένας κοινός στόχος που έχουν οι σχεδόν όλοι οι πάροχοι ρεύματος είναι να προσελκύσουν νέους πελάτες και για να το επιτύχουν αυτό δημιουργούν μια σειρά από εξαιρετικά οικονομικών και ελκυστικών πακέτων για τους καταναλωτές. Βέβαια πριν προχωρήσει κάποιος σε μια νέα σύμβαση θα πρέπει να διαβάσει πολύ καλά το συμβόλαιο που θα υπογράψει ώστε να είναι σίγουρος για όλες τις παραμέτρους της νέας σύμβασης και έτσι ώστε να βγει όντως κερδισμένος από την αλλαγή παρόχου.

Πως να βρω τη σωστή προσφορά ρεύματος για μένα;

Είναι πολύ φυσικό με την τόσο μεγάλη προσφορά που υπάρχει σήμερα οι καταναλωτές να νιώθουν μπερδεμένοι ως προς την επιλογή της εταιρείας. Αυτό λοιπόν που έχει σημασία είναι το κάθε νοικοκυριό να δει τις πραγματικές του ανάγκες σε ρεύμα και να αναζητήσει την προσφορά που θα δώσει την χαμηλότερη τιμή στο λογαριασμό του.

Μια καλή αρχή είναι να κάνετε μια σύγκριση στους επίσημους τιμοκαταλόγους κάθε εταιρείας έτσι ώστε να έχετε μια βάση για τις τιμές που “παίζουν” στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια θα δείτε τις προσφορές στο ρεύμα που κάνει η εταιρεία για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να εξετάσετε ποια από αυτές είναι η πιο συμφέρουσα για εσάς ώστε να επιλέξετε την εταιρεία που θα κάνει πραγματική μείωση στο λογαριασμό ρεύματος.

Για να ολοκληρώσετε την σύγκριση των εταιρειών θα πρέπει να θυμάστε πως είναι σημαντικό να συγκρίνεται όμοια πράγματα δηλαδή αν ο λογαριασμός είναι μηνιαίος, με ή χωρίς πάγιο, με ΦΠΑ ή χωρίς κ.α. Τέλος θα πρέπει να θυμάστε πως οι προσφορές και οι εκπτώσεις δεν αφορούν τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπως η ΔΕΔΔΗΕ,ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ και ΑΔΜΗΕ αλλά και τις χρεώσεις υπέρ τρίτων οι οποίες είναι ίδιες για όλους.