Για να διοργανωθεί ένα επιτυχημένο παιδικό πάρτυ χρειάζεται αρκετή προετοιμασία. Όπως όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις, το παιδικό πάρτυ αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία κοινωνικοποίησης των παιδιών και καλλιέργειας των κοινωνικών τους σχέσεων.

Τα παιδικά πάρτυ πρέπει να περιλαμβάνουν δραστηριότητες που κινούν το ενδιαφέρον και τραβούν την προσοχή των παιδιών για αρκετή ώρα, διαφορετικά μπορεί να τα κουράσουν.

Υπάρχουν πολλές πρωτότυπες ιδέες για παιδικά πάρτυ, τις οποίες οι γονείς μπορούν είτε να τις υλοποιήσουν μόνοι τους ή να καλέσουν κάποιους ειδικούς ανιματέρ ή ακόμη και εταιρείες κέτερινγκ που θα αναλάβουν την προετοιμασία και το σερβίρισμα των φαγητών στο παιδικό πάρτυ.

Για τη διασκέδαση των παιδιών πεπειραμένοι ανιματέρ, ζογκλέρ, κλόουν, ταχυδαχτυλουργοί, αφηγητές παραμυθιού μπορούν να έρθουν στο χώρο σας και να δώσουν ζωντάνια και ενθουσιασμό στην ατμόσφαιρα του παιδικού πάρτυ. Τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, θα αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και θα διασκεδάσουν αφάνταστα.

Μερικές από τις πρωτότυπες ιδέες για παιδικά πάρτυ είναι οι εξής:
- Μικρά θεατρικά δρώμενα για τα οποία θα έχει γίνει ίσως κάποια προετοιμασία από πριν.
- Αφήγηση παραμυθιού από τον γονιό ή από ένα επαγγελματία που έχει πείρα στα παιδικά πάρτυ.
- Ζωγραφική με βάση το θέμα του παραμυθιού ή κάποιο άλλο θέμα που έχει οριστεί μετά από συζήτηση με τα παιδιά.
- Παρουσία κλόουν. Σε ένα παιδικό πάρτυ ο κλόουν μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό και γέλια στα παιδιά με τα αστεία του καμώματα.
- Παράσταση μάγου, ταχυδακτυλουργού ή ζογκλέρ. Αυτά τα μαγικά πρόσωπα, όπως και οι κλόουν, αποτελούν για τα παιδιά ένα θέαμα που τα αφήνει έκθαμβα και τα κάνει να παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον. Έτσι είναι σίγουρο ότι το παιδικό πάρτυ θα είναι επιτυχημένο.
- Το face painting διασκεδάζει επίσης τα παιδιά στα παιδικά πάρτυ. Καλό είναι να γίνεται από κάποιον που έχει ταλέντο και εμπειρία.

Οποιαδήποτε από αυτές τις ιδέες και αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε, εάν χρησιμοποιήσετε την δημιουργικότητα, τον δικό σας παιδικό ενθουσιασμό και την αγάπη σας για τα παιδιά, να είστε βέβαιοι ότι το παιδικό πάρτυ θα είναι απολύτως επιτυχημένο και θα τους μείνει αξέχαστο.