Η διαφήμιση στο internet έχει γίνει πλέον ίσως, εύκολη για τους επαγγελματίες που θέλουν να διαφημιστούν – διαφημίσουν την επιχείρηση τους στο διαδίκτυο, διαθέτοντας λίγο χρόνο, δημιουργικότητα και λίγα, συνήθως, χρήματα. Χρησιμοποιώντας πληρωμένες διαφημίσεις Google Adwords, τα Social Media, ιστοσελίδες καταχώρησης, «ανεβαίνει» σημαντικά το πρόσωπο της επιχείρησης και ‘’τραβάει’’ περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Πρέπει επομένως η εταιρεία, να λαμβάνει υπόψιν της όλα τα ‘’εργαλεία’’ διαφήμισης, με σκοπό την πραγματική αύξηση των πωλήσεων, την επισκεψιμότητα κλπ. στον κόσμο του διαδικτύου. Όμως η πραγματική και αποτελεσματική, για πολύ καιρό με διάρκεια, «διαφήμιση» (οργανική) γίνεται με SEO (Search Engine Optimization). Μια δουλειά που δεν είναι και τόσο εύκολο να κάνει ο οποιοσδήποτε παρά μόνο διαφημιστικές εταιρείες με εμπειρία πάνω στο κομμάτι αυτό.

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες καταχώρησης εταιρειών – επιχειρήσεων (διαδικτυακές βάσεις δεδομένων), άλλες με δωρεάν καταχώρηση κι άλλες με πληρωμένη βοηθώντας τες να είναι εύκολα προσβάσιμες στο ευρύ κοινό, πόσο μάλλον όταν αυτές οι ιστοσελίδες έχουν συχνή επισκεψιμότητα. Έτσι θα έχετε κι εσείς περισσότερες επισκέψεις στον ιστότοπο σας. Κάνοντας μια μικρή έρευνα μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη ιστοσελίδα καταχώρησης για εσάς και την επιχείρηση σας. Έτσι θα έχετε μεγαλύτερη προβολή στο ίντερνετ, θα μπορείτε να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας (αν έχετε) και να διαφημιστείτε άμεσα.

Είναι πλέον πολύ σημαντικό για μια επιχείρηση να έχει ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί η επιχείρηση να συνδέσει την ιστοσελίδα της – e-shop με τα social media , στοχεύοντας έτσι σε μεγαλύτερη κλίμακα υποψηφίων πελατών, μιας και τα s.m. χρησιμοποιούνται από το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού του κόσμου. Facebook, Twitter, Instagram, Google Plus κλπ. είναι μερικά από τα μέσα που πρέπει μια επιχείρηση να έχει δικό της πρόσωπο. Κάποια από αυτά, αν όχι όλα, σου δίνουν την ευκαιρία για πληρωμένη διαφήμιση (π.χ. facebook ads) όπου μπορείς να στοχεύσεις σε συγκεκριμένα κομμάτια της πίτας της αγοράς που σε ενδιαφέρει ανάλογα με το φύλο, ηλικία κλπ. οδηγώντας τους στην ιστοσελίδα της επιχείρησης σου. Όλο αυτό απαιτεί συχνή ασχολία με διάφορα posts – αναρτήσεις και μικρό budget και σίγουρα κάποιες γνώσεις ώστε οι διαφημίσεις σου να πιάσουν πραγματικά τόπο.

Ο πιο γρήγορος τρόπος προώθησης μιας επιχείρησης και αύξησης της επισκεψιμότητας ενός e–shop ή μιας ιστοσελίδας είναι οι καμπάνιες Google Adwords, ίσως όμως και ο πιο δαπανηρός απ’ όλους. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή για το budget που θα διαθέσει μια εταιρεία και το τι όφελος μπορεί να αντλήσει από την διαφήμιση αυτή. Η ενέργεια αυτή οδηγεί σε σίγουρη προώθηση και διαφήμιση της επιχείρησης σας και προβολή του brand σας. Βέβαια οι καμπάνιες AdWords πρέπει να γίνουν από εταιρείες που ειδικεύονται στη διαφήμιση στο διαδίκτυο καθώς δεν μπορείτε να το κάνετε αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις.

Περισσότερα για διαφήμιση στη Google